A thai labdarúgó-rajongók csalódtak, mivel a szezon rövid volt a király halála után

Thaiföld labdarúgó szezonja a király halála után korán véget ért, talán nem megfelelő címet adva a bajnoki vezetőknek, és a liga-kupa döntőjét eldöntötte a lottón.

Muangthong United lett a Thai Liga bajnokok, míg a három leszerelhető klub közül kettő leállhatott volna, ha megmaradt a maradék három mérkőzést.

Bhumibol Adulyadej király tavaly halt meg 88 éves korában, hét évtized után a trónon. A kormány bejelentette a 30 napos gyászos időszakot, amely alatt az Betclic élő fogadás embereknek fekete vagy sötét ruhát kellett viselniük, és tartózkodniuk kell a szórakoztatásról, beleértve a koncerteket és a sporteseményeket is. Thaiföld törvényei

A labdarúgó szövetség kezdetben bejelentette, hogy a szezon véget ért, de egy nappal később azt mondta, hogy további megbeszélésekre kerül sor azután, hogy az átruházott csapatok fellebbezéseket nyújtottak be.Amikor az összes bajnoki klub találkozott, 18-ből 17-en megállapodtak abban, hogy korán befejezik a szezont.

Valószínűleg erős nyomás volt a döntés mellett.Thaiföld szigorú törvényes törvényei miatt bűncselekménynek minősül a királyi család tagjai kritizálása, és kockázatos lenne, ha a labdarúgó klub vagy bármely más vállalkozás prioritásként kezelné a nemzeti gyász időszakában.

A hirdetők egy hónapra feketére feszítették Betclic bónuszok hirdetőtáblájukat, és több tucat eseményt, köztük az éves bangkoki világfesztivált és egy Morrissey-koncertet elhalasztottak.

Chainat Hornbill, az egyik leereszkedett klub, a lemondás mellett szavazott, de alelnöke azt mondta, hogy fontolóra veszi az ügy felvetését a Fifával.

„Szeretném tájékoztatni Önöket arról, hogy egyetértünk a döntések megszüntetésére vonatkozó döntéssel, mert gyászolhatunk a király elvesztése miatt, és emlékezhetünk a fenséges határtalan és kegyes kedvességére.De az igazságosságért és a méltányosságért fogunk küzdeni ”- írta Anirut Nakasai a Facebookon.

Közben a Bangkok United támogatója, aki öt pontot szerzett a Muangthong United mögött, azt mondta, hogy a fennmaradó mérkőzéseket el kellett volna halasztani, nem pedig törölni. Thaiföld örökösei Maha Vajiralongkorn félelmet – és szemöldöket emel – tovább

„Megkérdezhették volna a klubokat, hogy Betclic fogadási bónuszok az interneten tartsanak egy perc csendet minden fennmaradó mérkőzés előtt, amíg a szezon véget nem ér. Így azt hiszem, a labdarúgó-rajongók megértenék ”- mondta Pansa Suwanthichakorn, 29.

„ [Bangkok United] általában harcol a kiesés ellen. Soha nem gondoltam, hogy ilyen messzire jutunk – tette hozzá Pansa. „Kár, hogy nem volt esélyünk harcolni a címért.”

A thai labdarúgó-fórumokon sok poszter felborult.Az egyik azt mondta, hogy a döntést nem kellett volna ilyen hamar meghozni. – Meg kellett volna várniuk, hogy megnyugodjanak, várták, hogy a társadalmunk jól érezze magát, majd bejelentést tehetnek – írták.

Mások jobban megértették, az egyik, aki azt mondja, hogy a lemondásnak leckét kell adnia a csapatoknak „a szezon kezdetétől” jól teljesít.